Schwarzwaldtårta




Tidig alla hjärtans dagpresent

Idag så bestämde jag mig för att gå till magneten efter skolan och köpa blommor och choklad till mamma. Egentligen är det ju alla hjärtans dag på fredag men det fick bli några dagar i förväg. SÅ hade mamma också köpt en present idag! Blev jätteglad, tack min fina moder jord<3
 

Nyttigare chokladmousse

Denna moussen blev faktiskt riktigt god, det enda som var ''onyttigt'' med denna efterrätten är ju grädden då.
4 personer
Chokladmousse:
100 gram mörk choklad av bra kvalité
2 ägg
2 msk honung
3 msk kaffe (eller apelsin)
 
1. Separera äggen, lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en fettfri bunke.
2. Smält chokladen över vattenbad. När chokladen är smält tar du av den från värmen och rör ner en äggula i taget. Rör ner honungen och kaffet, låt blandningen svalna.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Rör ner äggvitan i chokladblandningen, häll sedan upp i serveringsskålar.
 
Jag hade physalis till (vilket var väldigt gott till) och rostade sötmandlar.
 

Nytt

Var inne på Mode idag med mamma, fick hem de fina här ovan och två tröjor! Senare idag så ska jag göra en nyttig variant av chokladmousse, då det väntas ett par gäster. Receptet kommer kanske senare.
 

MELODIFESTIVALEN

FINALLYYYY. Fast tycker det är tråkigt med nya artister som man inte känner igen (sorry). De enda jag känner igen som ska vara med på lördag är typ Panetoz, Sanna Nielsen och Martin Stenmarck. 
Dålig kvalitet på bilderna.

PARADISE HOTEL

SÅG PRECIS FINALEN OCH VILL SPY RAKT UPP I MÄNNISKANS ANSIKTE ÄR SÅ JÄVLA ARG TACK FÖR MIG
SKULLE ALDRIG BÖRJAT KOLLA PÅ SKITEN
 

Mazariner

Fick för mig att baka mazariner, jag har själv aldrig gillat mazariner, men dessa blev faktiskt riktigt goda. 
För folk som undrar, NEJ, jag äter självklart inte upp allt jag bakar.
 

Mördeg:
50 gram socker
100 gram rumstempererat smör
1 nypa salt
150 gram vetemjöl
10-15 gram vatten
 
Fyllning:
250 gram mandelmassa
50 gram socker
125 gram rumstempererat smör
2 ägg
20 gram vetemjöl
 
Glasyr:
Florsocker + vatten
 
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda socker, smör och salt till en jämn massa. Tillsätt mjölet under omrörning och tillsätt vattnet, lite i taget. Låt degen vila i 30 minuter innan du kavlar ut den.
 
Vispa mandelmassan med sockret, tillsätt sedan lite smör åt gången tills det blir en krämig massa. Tillsätt äggen och mjölet, vispa tills det precis blandats in.
 
Kavla ut mördegen och skär ut små rutor som du fodrar dina mazarinformar med.
Tillsätt lite mazarinmassa i mazarinformarna (ungefär 3/4).
Baka av i cirka 10 minuter, beroende på vilken ugn du har.
När du tagit ut mazarinerna så vänder du de upp och ner, låt svalna.
Blanda florsocker med lite vatten, till en bredbar glasyr, ej för rinnig.
När mazarinerna har svalnat av så bred du på glasyren, lättast med en palett om du har.
 

Good day

 
 
 
 
 

70-årsmiddag