Snart bär det av!

Om mindre än två månader så åker vi iväg till den älskade staden New York! Föll för det förra året, kommer bli ännu mer kär i staden det här året.
Vi har mycket inplanerat den här gången också, men vi får väl se hur mycket vi hinner med!
Här är några bilder från förra året, som jag tror inte har visats!
 

Blueberry cupcakes

Oh loooord.. Älskade blåbär. Har skrivit det förr, men ändrar mig igen, DESSA är de godaste cupcakesen jag bakat. Var ute och letade blåbär i skogen tidigare på dagen idag med bror, men vi var lite tidiga, så vi får återvända nästa vecka. Så idag använde jag frysta!
Inspirerades av Lomelino.
 
Blåbärscupcakes (7 st):
50 gram smör, rumstemp
115 gram strösocker
1 ägg
150 gram mjöl
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär, tinade
1 msk mjölk
Frön från en halv vaniljstång
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smöret och sockret vitt och fluffigt.
Tillsätt ägget och mjölken och vispa ytterligare ett par minuter.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål, ställ åt sidan.
Mosa blåbären och tillsätt i smörblandningen, samtidigt som du tillsätter mjölblandningen (lite åt gången).
Skrapa i vaniljfröna och blanda om.
Baka av i cirka 19 minuter.
 
Vaniljfrosting:
100 gram smör, rumstemp
100 gram philadelphiaost, rumstemp
2 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Frön från en halv vaniljstång (jag hade mer i)
 
Vispa smör och philadelphiaost krämigt, tillsätt florsockret.
Sedan tillsätter du vaniljextrakt + frön och vispar (vispa i cirka 3-4 minuter).
 
Blåbärssås:
50 gram blåbär
0,5 msk socker
 
Koka upp blåbär, socker och en liten skvätt vatten.
Koka i en minut. Sila såsen och låt svalna.
 

Perfekt midsommardessert

Personligen så tycker jag inte att choklad (kanske vit choklad) tillhör midsommaren, så därför fick det idag bli en fläder- och syrénparfait.
1. Fotade parfaiten när den fortfarande var mjuk, den hade inte fryst tillräckligt.
2. Väldigt dåligt ljus både ute och inne, därav de mindre bra bilderna.
Fläder- och syrénparfait:
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl koncentrerad syrénsaft
4 st äggulor (5 st om de är små)
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Lite rivet citronskal + lite citronsaft
 
Blanda saften med äggulor och socker i en kastrull.
Hetta upp och sjud sakta under kraftig vispning tills krämen tjocknar (viktigt att det ej kokar!).
Ta av från värmen och vispa krämen kall.
Vispa grädden. Blanda ner citronskal + citronsaft i äggblandningen, vänd ner grädden.
Häll smeten i en form som är täckt med plastfilm. Sätt i frysen tills parfaiten stelnat.

Midsommar 2014

Idag har dagen hittills bestått av den klassiska midsommarlunchen och jordgubbar, glass och grädde efteråt. Det är väl det midsommar är egentligen. 
Ha en trevlig midsommar!
 
 

Liten picknick med Christer

 
 

Rabarber- och smultronsaft

Rabarber- och smultronsaft:
600 gram rabarber
1 dl smultron
6-7 dl vatten
2 dl strösocker
1 tsk citronsyra
 
Koka rabarber, smultron och vatten i 15 minuter.
Sila blandningen.
Koka upp saften igen med strösocker och citronsyra.
Låt svalna innan du häller upp i en ren flaska, förvara svalt.
 

Vaniljcupcakes med en karamellfrosting

Dessa KAN faktiskt vara de godaste cupcakesen jag slängt ihop NÅGONSIN, och jag har gjort väldigt många olika sorters cupcakes. En fröjd för smaklökarna!