Nyttigare chokladmousse

Denna moussen blev faktiskt riktigt god, det enda som var ''onyttigt'' med denna efterrätten är ju grädden då.
4 personer
Chokladmousse:
100 gram mörk choklad av bra kvalité
2 ägg
2 msk honung
3 msk kaffe (eller apelsin)
 
1. Separera äggen, lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en fettfri bunke.
2. Smält chokladen över vattenbad. När chokladen är smält tar du av den från värmen och rör ner en äggula i taget. Rör ner honungen och kaffet, låt blandningen svalna.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Rör ner äggvitan i chokladblandningen, häll sedan upp i serveringsskålar.
 
Jag hade physalis till (vilket var väldigt gott till) och rostade sötmandlar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback