Dagens frisyr

 
Alltså idag satte jag mig framför spegeln och slängde på mig det fina hårbandet som jag fått av Tove.
Slängde bak håret och tvistade ihop det och vek in det i hårbandet.
Mycket lätt och mysig frisyr som passas lite extra till sommaren.
Gjorde te också för att se extra mysig ut haha..
 

Årets studentklänning

 
Hade en annan från början men ändrade mig, blir nog denna istället! (ÅH, håret börjar bli långt igen)
Köpt på Nelly.com.
(Förlåt för ansiktet haha, men såg inte riktigt klok ut!)

Chocolate chip cookies

Bakade jag just världens godaste kakor? Ja, det gjorde jag!
Ni MÅSTE baka dessa, det är som att alla änglar och gudar uppenbarat sig.
Gräddade de helt perfekt, alltså finner inga ord ens..
Ingredienser (cirka 18 st, jag gjorde lite mindre än vanligt):
85 gram smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 äggula, rumsvarm
2,5 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
0,5 tsk bikarbonat
125 gram mjölkchoklad (eller någon annan choklad du gillar)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker i ungefär 5 minuter.
Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och hacka sedan chokladen ganska grovt.
Tillsätt de torra ingredienserna och chokladen och vispa ihop tills det går ihop till en deg.
Klicka ut på bakplåtspapper, jag gräddade mina i 8 minuter och de blev helt perfekt! Jag gjorde de ganska små också, om du vill ha större så kan du grädda i 9-10 minuter.
 

Morotscupcakes

Här är mitt fantastiska recept på morotscupcakes, om man får säga det.. Jag älskar det i alla fall!
 
Ingredienser:
3 st ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
En nypa salt
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1,5 dl rapsolja
4,5 dl rivna morötter
 
90 gram rumsvarmt smör
150 gram philadelphiaost
4-5 dl florsocker
Skalet från en liten citron
Marsipanmorötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker riktigt citt och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna.
Till sist tillsätter du oljan och morötterna.
Fyll upp muffinsformar till 2/3 och baka av i cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Vispa ihop smör, citronskal och florsocker tills det blir vitt och fluffigt.
Tillsätt färskosten och vispa lite till.
Toppa dina cupcakes med frostingen och marsipanmorötter.
 
 

Italien 2015

Alltså en av mina drömmar går snart i uppfyllelse! Vi ska åka till Italien i maj, och det har varit mitt drömresmål sedan en väldigt lång tid tillbaka. Äntligen, äntligen, äntligeeeen!
Vi ska åka till Rom, om ni har tips på bra sevärdheter så var goda att kommentera.
Gråter snart av lycka, ser ut att vara en av världens vackraste städer.
 Hittade alla bilder på www.iloverome.se

Klassiska kanelbullar

Detta är mitt absoluta favoritrecept på kanelbullar, använder ALDRIG något annat!
 
Ingredienser:
50 gram jäst
150 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
11-13 dl vetemjöl
 
250 gram mandelmassa
250 gram rumsvarmt smör
1-2 msk vatten
 
Kanel
Strösocker
 
Smula ner jästen i bunken.
Värm mjölken, bara så den blir lite ljummen.
Tillsätt mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Tillsätt mjölet och det rumsvarma smöret.
När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter så är degen klar.
Kom ihåg - Mer mjöl ger torrare bullar.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
 
När degen jäser så kan du göra fyllningen.
Jag gör alltid denna fyllningen med händerna genom att ''mosa'' ihop mandelmassa och smöret. Tillsätt 1 msk vatten för att göra fyllningen lite lösare, tillsätt den sista matskeden om du tycker det behövs.
 
När degen jäst klart så knådar du degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på hälften av fyllningen och strö på kanel och strösocker.
Rulla ihop och skär cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med snittytan uppåt.
Låt jäsa i 45 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, baka av i cirka 9 minuter.
 

My make up routine

 
 
Har nu  bestämt mig för att göra en video där jag visar vad jag använder för sminkprodukter, visar bara produkterna för basen idag då det var efterfrågat. Hoppas denna simpla video ska uppskattas!
De produkterna som inte går att få tag på här i Sverige (tror jag) är märket GOSH! Det finns som närmast i Danmark, det var där det inhandlades.
 
 

Studentklänning

Beställde nyss hem sex stycken studentklänningar hem, ska välja ut en. Dessa fyra är mina favoriter, vi får se hur de ser ut på!
Vilken är finast? Jag tycker nog ettan, men som sagt, de brukar se annorlunda ut på.

Våffeldagen

Idag är det ju då våffeldagen, men det tror jag att alla redan vet. Jag tänker SÅKLART göra våfflor, för det är så fantastiskt gott! Skulle vara roligt att prova att äta våfflor med något annat än sylt och grädde, men svårt att släppa något som är så gott.
Använder mig av Roy Fares recept på våfflor idag, tog dock bort citronzesten.
Ingredienser: (jag fick 11 stycken från vårt våffeljärn, som inte är ett klassiskt sådan haha)
120 gram smält smör
1 st vaniljstång
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
2 st ägg
4 dl mjölk
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt fröna från vaniljstången.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, blanda i äggen och lite i taget av mjölken med en visp.
Blanda till en slät och fin smet.
Sist tillsätter du smöret.
Hetta upp våffeljärnet, smörj med lite smör. Grädda våfflorna i 2-3 minuter.

Våren 2015

 

Syrliga påskbakelser

Påsktider!
Påsken förknippar jag med syrliga bakverk, och så fick det bli.
Jag valde att köpa färdig lemon curd för latheten slog in, men det går lika bra att göra egen (och det blir godare)!
Tårtbotten:
4 st stora ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form på 24 cm diameter.
Börja med att vispa socker och ägg riktigt vitt och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner.
Baka av i 25-30 minuter.
 
Citronsmörkräm:
200 gram smör, rumstemp
1 citron, skal från hela och saften från halva
2-3 dl florsocker
 
Lemon curd
50 gram mjölkchoklad, smält
 
Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt.
Tillsätt skalet från citronen, tillsätt sedan lite citronsaft i taget.
Redo att användas!
 
Stansa ut delar från din botten, fick ut fyra stora från min.
Dela de fyra bottnarna i tre delar.
Stryk upp lite lemon curd på den första bottnen, lägg på en till botten och upprepa. När du lägger på den sista bottnen så stryker du upp ett tunt lager med citronsmörkräm, ett så kallat crumb coat. Ställ in alla i kylskåpet.
Låt första lagret stelna. Stryk upp med resten av smörkrämen.
Smält mjölkchokladen, doppa en pensel i chokladen och strecka bakelserna (det blir VÄLDIGT chokladigt i köket efteråt, haha..).
Förvara i kylskåpet.
 
 

Fabulous

Tur på stan idag, fick med mig dessa fina kängisar hem! Halva priset, så då får man passa på.
Fick sedan två presenter av Tove, så gullig!! Ett armband och ett blommigt ''band'' som jag velat ha, blev jätteglad, så fin!

New in

Blus - H&M 199:- // Topp - H&M 99:- // Blommig topp - Bik Bok 199:-

Göteborgshelg

Då var vi hemma igen efter en tur till Göteborg! Lika trevligt varje gång.
Tog inte många bilder, men fick till några.

Mot Göteborg




Två recept - No bake

Idag var det dags att prova nya recept tänkte jag, det ena receptet med de vita chokladbollarna snodde jag från Herrhavreflarn! 
Det receptet var helt okej, liiite för söta för min smak, så ska nog utesluta sockret helt nästa gång och bara få socker från den vita chokladen. 
Det andra receptet på pekannötsgodis experimenterade jag fram själv. Jag har berättat om chokladaffären Max Brenner innan, där köpte jag liknande såna här och de var fantastiskt goda! Så idag testade jag att göra egna.
Vita chokladbollar:
5 dl havregryn
100 gram smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram vit choklad, smält
 
Vispa ihop alla ingredienser till en grynig massa förutom den vita chokladen.
Tillsätt sedan chokladen och rör ihop blandningen.
Rulla till bollar och rulla i kokos.
Chokladganache:
110 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
 
Pekannötter
Kakao
 
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädden och slå över, rör ihop.
Doppa pekannötterna och lägg på bakplåtspapper.
Låt ganachen stelna till sig i kylskåpet.
Rulla sedan i kakaopulver och sätt tillbaks i kylskåpet.
 

Förvirrande dag


Godmorgon!
Bloggade inget igår - utmattad.
Hade glömt min Mac på bussen när jag gick av vilket resulterade i att jag i panik ringde till klt, fick tag på chauffören.
Sedan fick jag tillslut tillbaka datorn! Klantarsle.
(Sedan blev jag nekad ett jobb, jag höll på att ramla ner i en grop mm).
Ingen jättebra dag men ändå kände jag mig så nöjd när jag gick och la mig, så dagen blev bra tillslut.
Bild på mig och Tove när vi tog bilder inne på skoltoaletten haha..

Transbärskvarg

Har nu smakat tranbären också, vet inte ens varför jag gjorde det DÅ jag faktiskt vet sen innan att jag inte tycker om tranbär. Så om du gillar tranbär så lär du gilla denna. I didn't, men det kunde man ju listat ut innan!
Plus att den var för fast i konsistensen. Nja, inget för mig.

George RR Martin

Har bestämt mig för att börja på dessa böcker, på engelska dessutom.. WISH ME LUCK!
(Det värsta är att det saknas en bok här, så har en till utöver dessa....)

Sunday

Min söndag idag består av shopping och indisk mat med mamma! Mycket trevligt.
Jag AVSKYR att sitta hemma på söndagar och göra absolut INGENTING.
Så vi bestämde oss för att gå lite på stan och kika runt, fick lite inhandlat!
Tränings''armband'' för din mobil - Ginatricot 149:- // Mugg - Dimoda 15:- // Blus - Bik Bok 149:- // Oreo till kapselmaskin 69:-
Kan med glädje säga att oreosmaken till kapselmaskinen var MYCKET god, smakar faktiskt oreos vilket jag älskar. Fantastisk uppfinning det där!

Kullzénska

Träffade den här bruttan idag, det var för länge sedan vi sågs! Underbart. 
Vi ska ses ikväll igen, för då blir det utgång för vår del. Och då ska vi träffa de andra finingarna också, ser fram emot det!
 

Älskar

Har jag någonsin nämnt att Gina Tricot är min favoritaffär? Hmm nej det har jag nog inte.
Jag ÄLSKAR att man får kläderna dagen efter, då behöver man inte vänta så länge på lycka.
LOVE IT

Banana cupcakes

HALLELUJAH! Jag svävar bland moln. Vilket recept! Ett av de bättre jag fått fram tror jag. Fantastiskt gott!
 
Bananmuffins (12 st):
115 gram smör, smält
2 mogna bananer
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Chokladfrosting:
240 gram smör, rumstemp
3 dl florsocker
60 gram smält choklad (jag använde mjölkchoklad)
4 msk nutella
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop äggen och sockret riktigt vitt och poröst.
Mosa bananerna med en gaffel. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Häll i mjölet, det smälta smöret och bananmoset i äggvispet. Vänd ner med en slickepott.
Fyll dina formar och baka av i 15-20 minuter. Låt svalna.
 
Vispa smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills det gått ihop.
Toppa dina muffins med frostingen!
 

Stor beställning

Stor beställning från Gina Tricot, underbart! 
För fri frakt - Skriv in ''express'' som rabattkod.

Boxning

Boxning, bästa sporten! Fantastiskt rolig sport (om man inte är dum som jag och provar utan handskar och bryter ett finger..). Använd handskar..
Riktigt bra sport om man vill minska i vikt, öka kondition och styrka! Finns många bra fördelar.
 

Frukostmänniska

Frågan jag ställer mig när jag ser min frukost idag: HUR KAN MAN INTE VARA FRUKOSTMÄNNISKA?
Möjligheterna är oändliga.
Jag lever för god frukost! Jag går hellre upp liiiite tidigare för att göra god frukost än att sova lite längre.

Lindahls - Vaniljkvarg

Alltså vilken besvikelse.. Ett tag levde jag på kvarg och min favorit är hallonkvargen OCH äntligen kom lite nya smaker. ''Spännande'' tänkte jag och var lite för exalterad.
Jag har provat vaniljsmaken och nötchokladsmaken, BÅDA gjorde mig besvikna. Nötchokladsmaken smakade metalliskt i munnen efteråt och vaniljen smakade ingenting tycker jag, kände ingen vaniljsmak.
Vet inte ens vilken som var ''värst''.
Naee, jag håller mig till frukt- och bärsmakerna!

RABATT RABATT

Just nu är det 25% rabatt på ALLT stickat inne på Gina Tricots hemsida.
Köpte denna för bara 149:- och jag är så nöjd, jätteskön och världens mysigaste färg!
I LOVE IT
 

Makeup favs

Jag gillar verkligen märket GOSH! Funkar jättebra för mig.
Primern passar perfekt för mig då jag har lite fetare hy då den är till för att motverka glans.
Detta är mina absoluta favoriter och min absoluta MÅSTEN i min necessär just nu.
 
Bronzer - GOSH
Puder - GOSH
SKIN PERFECTING KIT (HIGHLIGHTER + CONCEALER) - GOSH
Läppstift 1 - MAXFACTOR
Läppstift 2 - ISADORA (FÄRG 303)
Primer - LUMENE

Chiagröt

Jag är HELT inne i chiagröten! I början var jag väääldigt skeptisk till detta frö, men nu har jag fastnat för det totalt.
Som ni ser tog jag en för liten skål, men det fick precis plats..
Chiagröt:
2 dl mjölk, helst mandelmjölk eller havremjölk
3-4 msk chiafrön
 
Blanda ihop natten innan du ska äta det, innan du lägger dig helst.
Du kan ha i lite vaniljpulver, men det är valfritt. Jag kör utan!
 
Chiafröna är otroligt näringsrika och är perfekta att äta innan eller efter träning, det ger dig energi och uthållighet!