Mazariner

Fick för mig att baka mazariner, jag har själv aldrig gillat mazariner, men dessa blev faktiskt riktigt goda. 
För folk som undrar, NEJ, jag äter självklart inte upp allt jag bakar.
 

Mördeg:
50 gram socker
100 gram rumstempererat smör
1 nypa salt
150 gram vetemjöl
10-15 gram vatten
 
Fyllning:
250 gram mandelmassa
50 gram socker
125 gram rumstempererat smör
2 ägg
20 gram vetemjöl
 
Glasyr:
Florsocker + vatten
 
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda socker, smör och salt till en jämn massa. Tillsätt mjölet under omrörning och tillsätt vattnet, lite i taget. Låt degen vila i 30 minuter innan du kavlar ut den.
 
Vispa mandelmassan med sockret, tillsätt sedan lite smör åt gången tills det blir en krämig massa. Tillsätt äggen och mjölet, vispa tills det precis blandats in.
 
Kavla ut mördegen och skär ut små rutor som du fodrar dina mazarinformar med.
Tillsätt lite mazarinmassa i mazarinformarna (ungefär 3/4).
Baka av i cirka 10 minuter, beroende på vilken ugn du har.
När du tagit ut mazarinerna så vänder du de upp och ner, låt svalna.
Blanda florsocker med lite vatten, till en bredbar glasyr, ej för rinnig.
När mazarinerna har svalnat av så bred du på glasyren, lättast med en palett om du har.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback