NEW YORK CHEESECAKE


Andra gången i mitt liv som jag bakar bakade cheesecakes, aldrig gjort frusen cheesecake. Den blev jättegod, krämig och vaniljig. Rekommenderar att använda hallontoppingen, det tillför lite syra.
Digestivebotten:
150 gram digestivekex
75 gram smör, smält
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt.
Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter.
Cheesecakesmet:
1 dl strösocker
0,75 dl maizena
600 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl kesella eller gräddfil
3 st ägg
1 dl vispgrädde
Blanda ihop strösocker och maizena.
Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter.
Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till.
Låt svalna i kyl 6-8 timmar.
Hallontopping (blir som en hallonsylt!):
3 dl frysta hallon
1,5 strösocker
0,75 dl vatten
Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.
Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål.
Toppa sedan din cheesecake med sylten.



Kommentarer
Postat av: Carro
Mums :)
Postat av: Mother earth
Supergod:-)
Trackback