Citrondag
Dagen har bestått av bakning med innehåll av massa citroner.
Mamma skulle ha gäster och då fixade jag minicitronpajer med maräng och sedan ''slängde'' jag ihop en citronkaka!

Pâte sablée (söt pajdeg, till fyra minipajer):
90 gram smör, kallt och skuret i tärningar
50 gram florsocker
1 äggula
110 gram vetemjöl
Blanda ihop smör med florsocker ordentligt.
Tillsätt äggulan och till sist nyper du ihop degen med mjölet.
Låt vila i kylskåpet i cirka två timmar innan användning.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och fodra dina pajformar och grädda i cirka 10 minuter.
Låt svalna helt.
Lemon curd:
2 ägg
1 citron, skal och saft
1 dl strösocker
25 gram smör
Vispa ihop ägg, citronsaft, citronskal och socker över vattenbad tills det tjocknar. Ta av från värmen och rör i smöret.
Låt svalna helt.
Maräng på toppen:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
Värm äggvitor och strösocker över vattenbad tills sockerkristallerna har smält (cirka 65 grader), vispa hela tiden.
Vispa sedan kall i din köksmaskin eller med elvisp, tar ungefär 10-15 minuter.

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ
Mumsigt :)
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se
Så goda dom ser ut :)
Postat av: Mother earth
Supergoda!!
Postat av: Johanna
ehhhh, så gott det ser uuut<333
Trackback