Klassisk budapestrulle!

Budapest är en sån enkel bakelse, men så sjukt god! Lite hasselnötter, maräng, grädde och mandarinklyftor utgör den perfekta budapesten.
Budapestrullen blir godast om den får stå ett dygn i kylskåpet innan den ska ätas (tycker jag!), då blir den saftigare.
Spara äggulorna som du får över från marängen, av de kan du göra t.ex vaniljkräm eller lemon curd.
 
Budapestrulle (1 rulle):
1 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl maizena
4 äggvitor
1 dl strösocker
 
4 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor (Låt de rinna av!)
Lite mörk choklad
Florsocker till dekoration
 
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda 1 dl strösocker, hasselnötsmjölet och maizenan i en liten skål.
Vispa äggvitan fast och fluffig, när det börjar skumma tillsätter du lite strösocker i taget.
Vänd ner de torra ingredienserna i marängen. Spritsa ut smeten med en rund tyll, ungefär 15-17 strängar på bakplåtspapper.
Grädda i 21 minuter, lufta ugnen ett par gånger när den gräddas i några sekunder.
Låt svalna helt.
Stryk på ett tunt lager grädde och fördela mandarinerna på bottnen (spara några till dekoration). Rulla ihop till en rulle.
Smält lite mörk choklad och ringla över, pudra med florsocker och dekorera med vispad grädde och mandarinklyftor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback