Lemon meringue bars

Allt låter finare och godare när man skriver det på engelska, därav den goda rubriken.
 
Lemon meringue bars:
 
Mördegsbotten:
125 gram kylskåpskallt smör
150 gram vetemjöl
2 msk florsocker
2 msk strösocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Kör alla ingredienser i en matberedare.
Tryck ut i en form på 20x20 cm och baka av i tio minuter.
 
Citronfyllning:
3 st ägg + 2 äggulor
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
Rivet citronskal från 1 citron + saft från två citroner
 
Rör ihop ägg, strösocker och mjöl i en skål. Tillsätt till sist citronzest och saft.
Häll i pajskalet och grädda i 12 minuter, tills kakan stannat. Låt svalna.
 
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
 
Häll äggvitorna och sockret i en värmetålig skål och värm över vattenbad. Ta av från värmen när sockerkristallerna har smält.
Vispa sedan marängen tills den är kall och fast.
Klicka ut marängen på kakan när den svalnat, bränn sedan av med en gasbrännare. Skär upp i rutor.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mother earth

Supergoda!!

2014-05-20 @ 06:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback