Double chocolate cupcakes

Ska iväg på kroppkaksmiddag idag hos lilla mormor! Bestämde mig för att baka något gott att ta med mig, så jag bakade chokladcupcakes och fyllde de med en apelsincurd.
 
Chokladmuffins:
120 g vetemjöl
180 g strösocker
3 g bakpulver
5 g bikarbonat
3 g salt
1 tsk vaniljextrakt
60 g kakao
1 ägg
120 g rapsolja
2 dl hett vatten
 
Muffins (Recept av Roy Fares):
Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter.
När de är klara brukar jag vända de upp och ner om de blir för toppiga.
Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
 
Chokladfrosting:
100 g smör, rumsvarmt
100 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
100 g mörk choklad
50 g mörk choklad, med apelsinsmak (kan uteslutas)
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljextrakt
 
Smält chokladen, antingen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör och philadelphiaosten i några sekunder innan du tillsätter florsocker och vaniljextrakt.
Tillsätt kakao och den smälta chokladen. Vispa krämigt.
Gräv en grop i varje muffins och fyll hålen med apelsincurd. Spritsa på din frosting och toppa med lite flingsalt.
 
Apelsincurd:
1 apelsin, saft och skal
0,5 dl socker
25 g smör
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 äggula

Riv skal och blanda med saften ifrån 0,5 apelsin. Koka upp apelsinsaft, apelsinskal, socker och smör. Sila vätskan. Blanda ut majsstärkelse med saften ifrån en halv apelsin och rör ner i den varma vätskan. Vispa upp äggen och rör ner dem i vätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills curden tjocknar. Häll över curden i en ren burk och låt svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback