Croissanter

Blev så SJUUuuUkt sugen på croissanter idag, så det slängde jag ihop och de blev verkligen jättegoda! 
Känner att jag bara bloggar om vad jag bakar nuförtiden, men why not.
Underbart frasiga och goda.
När jag bakade dessa så letade jag efter ett lätt recept, oftast när man ska baka croissanter så ska degen ligga över natten i kylskåpet, men sedan hittade jag ett recept som gick fort.
 
Croissanter:
 
2,5 dl ljummet vatten
50 gram jäst
1 ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
125 gram smör
 
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, rör om så jästen löses upp.
Tillsätt ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut degen tunt och rektangulärt.
Skär smöret i tunna skivor. Lägg smörskivorna på den ena sidan av degen och vik sedan över den andra sidan.
Slå till degen med kaveln på ovansidan så att smöret fäster.
Kavla ut degen igen till en rektangulär ruta, vik över 1/3 av degen och vik över resten. Kavla och upprepa två gånger till.
Dela degen i två delar. Stansa ut trekanter och rulla ihop varje ''trekant'' mot spetsen.
Lägg croissanterna på plåt och jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Värm ugnen till 225 grader, pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback