Perfekt midsommardessert
Personligen så tycker jag inte att choklad (kanske vit choklad) tillhör midsommaren, så därför fick det idag bli en fläder- och syrénparfait.
1. Fotade parfaiten när den fortfarande var mjuk, den hade inte fryst tillräckligt.
2. Väldigt dåligt ljus både ute och inne, därav de mindre bra bilderna.



Fläder- och syrénparfait:
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl koncentrerad syrénsaft
4 st äggulor (5 st om de är små)
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Lite rivet citronskal + lite citronsaft
Blanda saften med äggulor och socker i en kastrull.
Hetta upp och sjud sakta under kraftig vispning tills krämen tjocknar (viktigt att det ej kokar!).
Ta av från värmen och vispa krämen kall.
Vispa grädden. Blanda ner citronskal + citronsaft i äggblandningen, vänd ner grädden.
Häll smeten i en form som är täckt med plastfilm. Sätt i frysen tills parfaiten stelnat.
Kommentarer
Trackback