Blueberry cupcakes

Oh loooord.. Älskade blåbär. Har skrivit det förr, men ändrar mig igen, DESSA är de godaste cupcakesen jag bakat. Var ute och letade blåbär i skogen tidigare på dagen idag med bror, men vi var lite tidiga, så vi får återvända nästa vecka. Så idag använde jag frysta!
Inspirerades av Lomelino.
 
Blåbärscupcakes (7 st):
50 gram smör, rumstemp
115 gram strösocker
1 ägg
150 gram mjöl
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär, tinade
1 msk mjölk
Frön från en halv vaniljstång
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smöret och sockret vitt och fluffigt.
Tillsätt ägget och mjölken och vispa ytterligare ett par minuter.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål, ställ åt sidan.
Mosa blåbären och tillsätt i smörblandningen, samtidigt som du tillsätter mjölblandningen (lite åt gången).
Skrapa i vaniljfröna och blanda om.
Baka av i cirka 19 minuter.
 
Vaniljfrosting:
100 gram smör, rumstemp
100 gram philadelphiaost, rumstemp
2 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Frön från en halv vaniljstång (jag hade mer i)
 
Vispa smör och philadelphiaost krämigt, tillsätt florsockret.
Sedan tillsätter du vaniljextrakt + frön och vispar (vispa i cirka 3-4 minuter).
 
Blåbärssås:
50 gram blåbär
0,5 msk socker
 
Koka upp blåbär, socker och en liten skvätt vatten.
Koka i en minut. Sila såsen och låt svalna.
 

Kommentarer
Postat av: Clara

De där såg himmelska ut! :D

Svar: De var himmelska, om man får säga det själv!
Amanda Aldén

2014-06-22 @ 18:46:58
URL: http://mittlivsomjonsson.blogg.se
Postat av: Annika

Super mumsigt :D

2014-06-22 @ 21:55:41
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback