Godaste marängsmörkrämen

Vad har hänt sen mitt senaste inlägg? Jag har fyllt 18, finally. Hade släkten här igår, så vi åt god mat och hade det jättetrevligt hela kvällen! 
Idag tar jag det lugnt och varvar ner med att baka cupcakes.
Här är ett recept på en jättegod frosting/tårtfyllning:
150 gram äggvita
2,5 dl strösocker
300 gram smör
1 tsk vaniljextrakt
 
Innan jag började med marängsmörkrämen så torkade jag av skålen och vispen med lite citronsaft, husmorstips.
Skär upp smöret i kuber.
Mät upp sockret och blanda med äggvitorna i en värmetålig skål över vattenbad. 
Vispa blandningen tills det når 65 grader, eller tills sockret lösts upp.
Vispa marängen tills skålen är kall, tar cirka 10 minuter (går lättast att vispa om du har en kitchenaid).
När marängen är färdigvispad så tillsätter du lite smör i taget på låg-medelhastighet, det kommer förmodligen se grynigt och förstört ut MEN fortsätt vispa så går frostingen ihop. Tillsätt vaniljen och ev. färg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback