Minisemlor

Idag fick det bli minisemlor, men istället för semlefyllning (med mandemassa) så kokade jag en vaniljkräm, men konstigt nog så föredrar jag nog en hederlig vanlig semla MED semlefyllning. Inte många som tycker om semlefyllningen förutom grädden då.
Minisemlor:
1 ägg
50 gram jäst
100 gram smör, rumstempererat
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma som du stöter själv
1 dl strösocker
1 liter vetemjöl
 
Smula jästen i en bunke och häll på den kalla mjölken. Rör om så att jästen löser upp sig.
Tillsätt salt, kardemumma, socker, ägg och smöret. Rör i mjölet lite i taget. Arbeta degen i bakmaskin eller med elvisp med degkrokar.
Låt degen jäsa i 30-40 minuter.
Knåda degen och dela sedan upp degen i 32 delar och forma till släta bullar.
Låt jäsa på plåt i 30-40 minuter.
Pensla bullarna med ett ägg.
Grädda i 7-10 minuter, beror på vad man har för ugn.
Låt de svalna innan du skär av toppen och fyller med vispad grädde och mandelmassafyllning.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback