Pepparkaks- och mintpraliner

Fick inspiration av några i klassen som gjorde något liknande! Beställde hem pralinskal från bagaren & kocken, för det är väldigt svårt att göra egna.
 
Ingredienser:
300 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
Pepparmintsarom
2 msk vodka (utan smak)
 
2 dl strösocker
2-3 msk pepparkakskrydda
Blanda ihop.
 
Hacka 100 gram av chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt ett par droppar av pepparmintsoljan, jag ville inte ha så stark smak så tog inte så mycket av det.
Tillsätt alkoholen när fyllningen svalnat till 30 grader. 
Fyll pralinskalen med fyllningen och låt stå en stund i rumstemp.
Smält ungefär 50 gram choklad och fyll en spritspåse, ''locka'' pralinerna så inte fyllningen rinner ut när du ska rulla de sen. Det ska täcka.
Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Smält resterande choklad och täck pralinerna med ett tunt lager choklad, rulla vid fingertopparna.
Rulla sedan i pepparkakssockret och lägg sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
Egentligen ska man temperera chokladen, men kände mig lat idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback