Lakritskola

Mitt andra julgodisbak för i år! Första var pepparkakspralinerna, som jag la ut recept på igår, och idag kokas det lakritskola.
Viktiga delar som behövs - tjockbottnad gryta och termometer. 
Man kan använda sig av det så kallade kulprovet, men mycket bättre att använda termometer så det blir exakt för det ska kokas upp till 124 grader.
Ingredienser:
2 dl grädde
2,5 dl strösocker
50 gram smör, rumstemp
2 msk lakritssirap
2 msk glykos
2,5 msk lakritspulver
Cirka 10 turkisk peppar, krossade
 
Koka upp grädde, strösocker och glykos till 124 grader. När blandningen är cirka 122 grader så tillsätter du lakritssirapen.
När kolan är 124 grader tar du av grytan från värmen och tillsätter lakritspulver och smöret och rör om ordentligt.
Häll ut på bakplåtspapper och fördela den krossade lakritsen över kolan. Låt stelna helt innan du skär upp kolan i småbitar.
 

Kommentarer
Postat av: Mother earth

Ser supergott ut!

Svar: Det var supergott!
Amanda Aldén

2014-12-02 @ 13:13:44
Postat av: Annika

Super mumsigt :)

Svar: Prova gärna, supergott! :)
Amanda Aldén

2014-12-02 @ 20:15:26
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback