6:e december - Havtornspraliner

Havtorn - främmande för många, men så jäkla gott.
Krävs dock silikonform/pralinform av något slag, men värt att investera i en.
Ingredienser:
65 gram havtornspuré
350 gram vit choklad
20 gram glukos
25 gram smör, rumstemp
2 msk vodka utan smak
 
Börja med att gjuta dina pralinformar med att smälta 150 gram av den vita chokladen.
Ställ in i kylskåpet och låt skalen stelna.
 
Hacka 90 gram av den vita chokladen.
Koka upp purén och glukosen. Häll över hackad vit choklad.
Rör om och tillsätt sedan smöret, rör om igen.
När fyllningen är 30 grader så tillsätter du vodkan.
Fyll dina pralinskal. Ställ in i kylskåpet för att stelna en stund.
Smält resterande vit choklad och locka pralinerna. Ställ in i kylen för att stelna igen.

Kommentarer
Postat av: Mother earth

Supergoda!!!

2014-12-08 @ 09:51:32
Postat av: Peasyeasy

Ser ut som riktiga lyxpraliner! :) Var har du köpt pralinformarna?

Svar: Köpte pralinformen på Cervera! :) Finns fler att välja mellan!
Amanda Aldén

2014-12-09 @ 21:31:18
URL: http://peasyeasy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback