ROME 2015

 
Nu är vi hemma från resan! Lång dag, så är ganska slut nu.
Resan har varit bra och ganska ''avslappnande'', alltid skönt att komma hemifrån några dagar!
Det jag själv tyckte var häftigast var att se colosseum, det är ju det man känner till mest sen innan.
Sedan hittade vi en gata som kallades gay street, med massa underbara gaybarer med mera! Så där hamnade vi och åt och drack drinkar, underbart.
Igår så var det ''dog pride/parade'' på den gatan, så då invaderades gatan med underbara hundar som sprang löst omkring våra fötter. 
Mer om resan då? Har ätit världens godaste pizza, har gått tills mina tår blött sönder, har ätit världens godaste glass med mera.. Ni förstår! Fantastisk resa.

UNDERBART

Alltså ALLT är så fint här! Tänkte jag kunde slänga iväg något inlägg när jag har tid.
Idag har vi bara gått runt och "utforskat" lite, vi stötte på en vacker kyrka med fantastiskt golv och tak!
Bilderna är tagna med mobilen. Bloggar mer när jag kommer hem, då väntas en liten film också!




Balen 2015


Jättejättejättedålig uppdatering, har haft annat att fundera på just nu. Nej, har inte haft balen än men här ser nu lite detaljer på hur klänningen ser ut, gillar den så mycket!
Imorgon åker vi till Köpenhamn och på tisdag lyfter planet mot Rom. Uppdaterar när jag kommer hem, det kommer dyka upp tidsinställda inlägg, det får duga for now!

Pubrundan 2015

Igår var det pubrundan! Jag hade fått som jobb att fota vimlet under pubrundan, så jag följde med gruppen från Jenny Nyström. Vi började på Stars & stripes, sedan mot Pipes, Harrys, Witten och till slut Cårhuset!
Det var inte jättemånga som ville ställa upp på bild, men fick till några bra i alla fall! 
Håll koll på 24.kalmar.se efter bilderna. Här är ett smakprov från gårdagen!
 

Återförenas med Natta




NEW YORK CHEESECAKE

 
Andra gången i mitt liv som jag bakar bakade cheesecakes, aldrig gjort frusen cheesecake. Den blev jättegod, krämig och vaniljig. Rekommenderar att använda hallontoppingen, det tillför lite syra.
 
Digestivebotten:
150 gram digestivekex
75 gram smör, smält
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt.
Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter.
 
Cheesecakesmet:
1 dl strösocker
0,75 dl maizena
600 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl kesella eller gräddfil
3 st ägg
1 dl vispgrädde
 
Blanda ihop strösocker och maizena.
Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter.
Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till.
Låt svalna i kyl 6-8 timmar.
 
Hallontopping (blir som en hallonsylt!):
3 dl frysta hallon
1,5 strösocker
0,75 dl vatten
 
Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter. 
Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål.
Toppa sedan din cheesecake med sylten.
 
 

FEMINISM

Feminism? Ja, tack.
(Eyeliner kan göra underverk, lite ojämn i kanterna dock och dåligt ifyllt, men fuck that).
Idag skriver jag ett litet annorlunda inlägg, det kommer inte handla om bakning eller mitt senaste klädesplagg.
Det kommer handla om precis vad du tror. Feminism.
Alla kallar sig inte feminist, folk tycker inte att det är något som behövs i dagens samhälle men jag säger RECONSIDER.
Jag skulle kunna sitta här hela dagen och kvällen och skriva ner anledningar till varför feminism behövs, här är bara ett litet utdrag:
 
Det fortfarande skämtas om att kvinnor ska stå i köket.
Kvinnor tjänar fortfarande mindre.
För att flickor uppfostras till att vara försiktiga runt män.
För att kvinnor som har sex anses vara slampor.
För att män tycker att M! är en bra idé.
För att vi får höra att mens minsann inte är så jobbigt.
För att i vissa länder tvingas kvinnan att gifta sig med mannen som våldtagit dem.
 
Jag är arg. 
Jag är arg för att något så självklart som lika rättigheter inte finns överallt.
Lika arbete, lika lön. Är det ett svårt koncept?
Klart som fan jag är arg.
Jag är arg för att folk betraktar ordet feminism som manshat istället för att fokusera på innehållet och vad det betyder. 
Ingen man kan veta hur det är att utstå kvinnoförtryck, precis som vi inte vet hur det är att få en pungspark.
Jag är arg för att folk tror att det enbart finns två kön, för att folk slänger ur sig ''bög'' som något dåligt, för att transpersoner inte anses vara normala.
Man kan sitta framför en skärm och skriva vad som helst för skit till en annan människa, men snälla tänk om.
Tänk om någon du älskar högt som ett syskon eller en kompis tar sig mod att komma ut, hade du bemött hen på samma sätt som du bemötte någon på internet där du slängde ur dig ordet ''bögjävel''?
Jag är arg.
Säg inte ''Jag kallar mig inte feminist för jag har inte utstått kvinnoförtryck eller något antastande!''.
Säg inte ''Dra inte alla över en kant!''.
Säg inte ''Det blir jämlikt när ni slutar se er som offer!''.
Ta inte åt dig om du inte känner dig skyldig, om du känner dig skyldig så kan du ändra dig. Det finns alltid en chans att ändra sig om man vet att man är skyldig till kvinnoförtryck. Kvinna som man.
Jag vill inte att någon ska vara högre stående än någon, jag står inte för ''manshat'', jag står för att jag vill ha ett jämlikt samhälle för ALLA.
Tack.

PIE POPS

2,5 dl vetemjöl
En nypa salt
115 gram smör, kallt och skuret i tärningar
2 msk kallt vatten
 
1 ägg, uppvispat
Råsocker
Valfri sylt (jag valde drottningssylt)
 
Knåda ihop mjöl, salt och smör tills det blir smulor. Tillsätt vattnet.
Knåda ihop till en deg, överarbeta inte!
Låt vila i kylskåpet i 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen tunt och stansa ut ringar.
Fyll på sylt på hälften av alla ''ringar'', cirka en tesked. Lägg på den andra delen på toppen och täpp till på sidorna med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker. Skär ut tre små lufthål i pajerna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
 

NEW BIKINI

GINA TRICOT 79:- STYCK FÖR ÖVER- OCH UNDERDEL

Surdegsbröd

1 stort surdegsbröd eller 2 mindre:
150 gram vetesurdeg
25 gram jäst
500 gram kallt vatten
800 gram vetemjöl (helst vetemjöl special)
18 gram havssalt
20 gram rapsolja
 
Rör ihop surdeg, jäst och vatten.
Tillsätt mjölet och oljan och kör i maskin i cirka tio minuter. Mot slutet tillsätter du saltet.
Låt jäsa i två timmar under plast.
Häll upp degen på bordet och knåda lite varsamt, dela nu i två delar om du vill ha två bröd.
Mjöla en jäskorg (eller två) och forma degen och lägg i korgen. 
Täck med plast eller handduk. Låt jäsa en timme till.
Sätt ugnen på 260 grader och ställ samtidigt in en tom plåt nederst i ugnen.
Stjälp upp brödet på en plåt, snitta brödet nu om du vill, när du ställer in brödet så häller du i 2,5 dl vatten i den tomma plåten.
Om du gör två bröd så krävs det inte lika lång tid som om du bara gör ett, två stycken tar ungefär en halvtimme.
Jag använde termometer när jag bakade och tog ut brödet när det hade 98 grader som innertemp.
 
Bled missnöjd med mitt snitt, men ÄH, det är smaken som räknas, eller hur?
 
 

Våren 2015


Brun utan sol

Ibland känner jag att jag bara måste få lite färg, och eftersom solen inte visar sig för fem öre så är detta min favoritprodukt! I början när jag använde denna så blev det fläckigt överallt, men efter man lärt sig hur man ska hantera produkten så funkar den väldigt bra! 
Innan varje användning så rakar jag benen, jag skrubbar och smörjer in mig med en body lotion eller body butter.
Efter den torkat in så smörjer jag in mig med med min brun utan sol! Ha helst på dig luftiga och svarta kläder, men om det torkar in i kläderna så går det bort i tvätten.

1:a maj