Croissanter

Blev så SJUUuuUkt sugen på croissanter idag, så det slängde jag ihop och de blev verkligen jättegoda! 
Känner att jag bara bloggar om vad jag bakar nuförtiden, men why not.
Underbart frasiga och goda.
När jag bakade dessa så letade jag efter ett lätt recept, oftast när man ska baka croissanter så ska degen ligga över natten i kylskåpet, men sedan hittade jag ett recept som gick fort.
 
Croissanter:
 
2,5 dl ljummet vatten
50 gram jäst
1 ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
125 gram smör
 
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, rör om så jästen löses upp.
Tillsätt ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut degen tunt och rektangulärt.
Skär smöret i tunna skivor. Lägg smörskivorna på den ena sidan av degen och vik sedan över den andra sidan.
Slå till degen med kaveln på ovansidan så att smöret fäster.
Kavla ut degen igen till en rektangulär ruta, vik över 1/3 av degen och vik över resten. Kavla och upprepa två gånger till.
Dela degen i två delar. Stansa ut trekanter och rulla ihop varje ''trekant'' mot spetsen.
Lägg croissanterna på plåt och jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Värm ugnen till 225 grader, pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Lunchtips

Något jag lärt mig att äta på sistone är sparris, en av de godaste grönsakerna som finns. 
Detta är en av de lättaste och godaste luncherna som finns, so go home and laga denna lunch!
Ugnsstekt lax, kokt ägg, paprika, tomater, gurka och stekt sparris.

Red velvet cupcakes

Ni får gärna gå in på http://misscupcake.se/sv/node/700 och rösta på min bild <333333 Puss
Red velvet cupcakes:
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
En nypa salt
2 dl socker
1 4/5 dl rapsolja
1 ägg
1 1/2 msk röd hushållsfärg
Vaniljextrakt efter smak, det brukar räcka med mindre än en tsk.
1 1/3 dl filmjölk
1 tsk vitvinsvinäger
4/5 tsk bikarbonat
 
Vit chokladfrosting:
200 gram smör, rumstempererat
3 1/2 dl florsocker
3 msk hett vatten
100 gram smält vit choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Blanda filmjölken, vinägern och hushållsfärgen i en annan bunke.
Vispa socker och olja till en jämn smet, i en annan bunke.
Tillsätt ägget till sockerblandningen och sedan vaniljextraktet.
Vänd sedan ner (med slickepott), mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 och grädda i cirka 20 minuter.
Låt svalna innan du spritsar på din frosting.
 
 
Vispa ihop smör och florsocker krämigt och fluffigt. Tillsätt sedan vattnet och vispa till du får en bra konsistens, tillsätt den smälta chokladen och vispa tills chokladen är väl inblandad.
Spritsa på din frosting på dina muffins och dekorera med minirosor och blad (som jag gjorde på mina!).

Brownies

Dessa var faktiskt de godaste brownies jag bakat! Sjukt goda. Dessa brownies är VERKLIGEN för den chokladälskande, de smakar så gott från den mörka chokladen. Jag tycker inte man ska utesluta saltet på toppen, det ger en ännu godare smak till kakan.
Hade toppingen inne i kylskåpet lite för länge, så den blev lite jobbigare att arbeta med.
Detta är ett recept från Roy Fares, HÄR hittar ni receptet.
 

Göteborgstur!

I fredags så åkte vi upp till Joakim och Mathilda i Göteborg! Hela helgen har varit jättemysig. 
Här är några bilder från helgen som är tagna med mobilen, orkade inte släpa på kameran..



Årets godaste cupcakes går..

TILL dessa cupcakes som jag slog ihop lite snabbt, även det enklaste är så gott! Det är en vaniljmuffins med en chokladsmörkräm toppad med lite flingsalt. Underbart saftig och god cupcake.
Det som gör dagen ännu bättre är att mamma bokat flygbiljetter till New York till sommaren igen, underbart<3
Receptet på dessa vaniljmuffins lånar jag från Sockerrus!
Vaniljcupcake:
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
Vaniljextrakt efter smak, hade i lite hemmagjort vaniljsocker också (kommer inte ihåg mängden)
 
Chokladsmörkräm:
200 gram smör, rumstempererat
3 1/2 dl florsocker
3 msk hett vatten
70-80 gram mörk choklad, smält
Flingsalt att strö över
 
Vispa ihop smör och florsocker krämigt och fluffigt. Tillsätt sedan vattnet och vispa till du får en bra konsistens, tillsätt den smälta chokladen och vispa tills chokladen är väl inblandad.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformar till max 2/3 (jag brukar oftast fylla dem till hälften).
Grädda i ugnen i cirka 17-23min