Godaste marängsmörkrämen

Vad har hänt sen mitt senaste inlägg? Jag har fyllt 18, finally. Hade släkten här igår, så vi åt god mat och hade det jättetrevligt hela kvällen! 
Idag tar jag det lugnt och varvar ner med att baka cupcakes.
Här är ett recept på en jättegod frosting/tårtfyllning:
150 gram äggvita
2,5 dl strösocker
300 gram smör
1 tsk vaniljextrakt
 
Innan jag började med marängsmörkrämen så torkade jag av skålen och vispen med lite citronsaft, husmorstips.
Skär upp smöret i kuber.
Mät upp sockret och blanda med äggvitorna i en värmetålig skål över vattenbad. 
Vispa blandningen tills det når 65 grader, eller tills sockret lösts upp.
Vispa marängen tills skålen är kall, tar cirka 10 minuter (går lättast att vispa om du har en kitchenaid).
När marängen är färdigvispad så tillsätter du lite smör i taget på låg-medelhastighet, det kommer förmodligen se grynigt och förstört ut MEN fortsätt vispa så går frostingen ihop. Tillsätt vaniljen och ev. färg.
 

BAKFRI DAG

Har bakat otroligt mycket de senaste dagarna, är helt slut. 
Igår bakade jag brownies och så slängde jag ihop en snabb jordgubbsmousse.
Som sagt, helt slut.

Födelsedagscupcakes

Imorgon är vi bjudna på kalas hos min kusin som fyller år! Bestämde mig för att baka cupcakes och ta med.
HÄR hittar ni muffinsreceptet. Nedan kommer receptet på frostingen:
 
110 gram smör, rumstemp
110 gram philadelphiaost, rumstemp
1 dl florsocker
100 gram vit choklad, smält och låt den svalna
0,5 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker
Toppa med jordgubbar
 
Vispa ihop smör och philadelphiaosten tills det blir krämigt.
Tillsätt florsockret och till slut den avsvalnade chokladen.
Jag lät min frosting stå inne i kylskåpet i cirka en halvtimme så den hann sätta sig, innan jag spritsade på mina cupcakes. Jag skulle låtit den stå inne en stund till, för den var ganska ''ostabil'' och så var det väldigt varmt i rummet. Håll koll på frostingen så att den inte stelnar helt inne i kylskåpet.