Start på hösten

 

Lemon macarons

Ja, det kanske är otydligt att det är citronsmak eftersom jag färgade fyllning rosa, men så fick det bli idag!
Macarons är såna fantastiska bakverk, ska man lyckas eller inte? Tycker ändå att jag lyckas helt okej, kunde varit mindre och snyggare.
Jag gjorde de liiiite för stora, men de flyter ju ut när man spritsar ut de så det är lite svårt att se! Om de är mindre så behöver de inte gräddas lika länge heller, och de hinner de inte få så mycket färg som mina fick, det var meningen att de skulle vara helt vita! De kan inte bli perfekta varje gång.
Fyll med valfri fyllning, jag fyllde med en cream cheese-fyllning med skal från en citron.
 
Recept:
3 äggvitor (rumstemp)
4 msk strösocker
100 gram mandelmjöl
200 gram florsocker
 
Börja med att blanda mandelmjöl och florsocker tillsammans.
Vispa äggvitorna, när det börjar skumma tillsätter du sockret.
När marängen är fast och glansig så siktar du ner mjölblandningen och vänder ner i marängen.
Spritsa ut med rund tyll på bakplåtspapper, låt stå en timme innan du skjutsar in de i ugnen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Grädda i 12 minuter (om du gör lite större).
 

Raspberry smoothie

Enkel, snabb och god hallonsmoothie (2 glas):
2,5 dl hallon (frysta eller färska spelar ingen roll)
2 dl mjölk
2 dl vaniljyoghurt
Några frön från en vaniljstång - valfritt
 
Mixa alla ingredienser i en mixer, KLART! Inte svårare än så.
 

''Chocolate by the bald man''

VILKET GENI! VILKET GENI!
Hittade ett ställe i mammas New York-böcker, det var ett chokladställe och stället beskrevs som ''Willy Wonkas chokladfabrik''. När vi klev in i butiken så blev jag kär direkt, butiken heter Max Brenner.
När vi kom in fick vi provsmaka deras pekannötter doppade i någon slags chokladganache som var pudrade med kakaopulver. Det var något av det godaste jag smakat, så vi köpte med en burk hem och de är nu slut, tyvärr..
Fantastisk butik för alla som älskar choklad!!
Och en helt orelevant duva på slutet, men så söt..

Min höst

Så fort det blir 1:a september så får jag direkt julkänsla, då känns det som att det är okej att dra fram julpyntet. Fast det är fan inte okej. 
Det känns dock okej att baka pepparkaksmuffins (egentligen inte ok), för det har jag saknat i ett år nu.
Det känns faktiskt okej att säga att det ''snart'' är jul, det är ju faktiskt bara tre månader dit..
Hösten är den bästa årstiden, så mysig.
Här får ni receptet på godaste pepparkaksmuffinsen (bild från förra inlägget):
 
70 g smält smör ( låt svalna)
2 ägg
2 dl socker
1 dl filmjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2,5 tsk pepparkakskryddor*
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smält avsvalnat smör och filmjölken samt de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 
Grädda i 15 minuter.
 
* Blanda ihop 2 tsk kanel, 1,5 tsk malen ingefära, 1 tsk malen nejlika, 1 tsk hel kardemumma (stöt själv).
 

Höstiga cupcakes

RECEPT KOMMER SENARE!

Klassisk budapestrulle!

Budapest är en sån enkel bakelse, men så sjukt god! Lite hasselnötter, maräng, grädde och mandarinklyftor utgör den perfekta budapesten.
Budapestrullen blir godast om den får stå ett dygn i kylskåpet innan den ska ätas (tycker jag!), då blir den saftigare.
Spara äggulorna som du får över från marängen, av de kan du göra t.ex vaniljkräm eller lemon curd.
 
Budapestrulle (1 rulle):
1 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl maizena
4 äggvitor
1 dl strösocker
 
4 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor (Låt de rinna av!)
Lite mörk choklad
Florsocker till dekoration
 
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda 1 dl strösocker, hasselnötsmjölet och maizenan i en liten skål.
Vispa äggvitan fast och fluffig, när det börjar skumma tillsätter du lite strösocker i taget.
Vänd ner de torra ingredienserna i marängen. Spritsa ut smeten med en rund tyll, ungefär 15-17 strängar på bakplåtspapper.
Grädda i 21 minuter, lufta ugnen ett par gånger när den gräddas i några sekunder.
Låt svalna helt.
Stryk på ett tunt lager grädde och fördela mandarinerna på bottnen (spara några till dekoration). Rulla ihop till en rulle.
Smält lite mörk choklad och ringla över, pudra med florsocker och dekorera med vispad grädde och mandarinklyftor.
 

New York - Blandade bilder

Pappa och jag är så himla fab på sista bilden, obeskrivligt