Klassiska kanelbullar

Detta är mitt absoluta favoritrecept på kanelbullar, använder ALDRIG något annat!
 
Ingredienser:
50 gram jäst
150 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
11-13 dl vetemjöl
 
250 gram mandelmassa
250 gram rumsvarmt smör
1-2 msk vatten
 
Kanel
Strösocker
 
Smula ner jästen i bunken.
Värm mjölken, bara så den blir lite ljummen.
Tillsätt mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Tillsätt mjölet och det rumsvarma smöret.
När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter så är degen klar.
Kom ihåg - Mer mjöl ger torrare bullar.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
 
När degen jäser så kan du göra fyllningen.
Jag gör alltid denna fyllningen med händerna genom att ''mosa'' ihop mandelmassa och smöret. Tillsätt 1 msk vatten för att göra fyllningen lite lösare, tillsätt den sista matskeden om du tycker det behövs.
 
När degen jäst klart så knådar du degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på hälften av fyllningen och strö på kanel och strösocker.
Rulla ihop och skär cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med snittytan uppåt.
Låt jäsa i 45 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, baka av i cirka 9 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback