45 år och Eurovision
Idag firar mamma och pappa sina 45-årsdagar tillsammans, och det betyder ju såklart att jag stod för efterrätten.
Idag blev det en vit choklad- och vaniljpannacotta med hallonsås. En enkel men så otroligt god efterrätt!
Sen nu börjar ju Eurovision också, sitter alltid bänkad framför tv:n då och skakar när de räknar poängen.
Vit chokladpannacotta (4-5 pers):
5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
1 vaniljstång, fröna
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde tillsammans med fröna från vaniljstången (koka gärna med stången också), låt koka/sjuda ett par minuter.
Ta av från plattan och rör i chokladen och rör sist ner gelatinbladen. Häll upp i små skålar.
Hallonsås:
300 gram frysta hallon
1 msk strösocker
2 msk florsocker
En skvätt vatten
Koka upp hallon, vatten och strösockret. Koka i ett par minuter tills hallonen blir mosiga.
Sila bort kärnorna och sikta till sist ner florsockret. Förvara i kylen tills servering.
Serverade med färska hallon och chokladdekorationer. När jag skulle fota efterrätten så la batteriet i kameran av, så har tyvärr inga bilder på efterrätten förutom på mobilen som blev helt kassa.
Kommentarer
Trackback